Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: çok yakıyor  (Okunma Sayısı 320 defa)
Arkoniad
Honda Jazz
*

« : Ağustos 11, 2008, 11:49:59 ÖS »

1 hafta önce honda civic 2005 es aldım, araç çok güzel... endişem çok yakması. otomatik olması benim kontrol etmemi zorlaştırıyor. nasıl kullanmalıyım bu aracı bir bilen varsa yazsın bana lütfen...
President
Honda Jazz
*

CRX DeLSoL

« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2008, 09:13:08 ÖS »

Araç vites değiştirsin diye gaza yüklenme. Otomatik vites araçlarda çok yapılır bu o zamanda çok yakar.

Otomatik vites araçlar sürücünün kullanım tarzını anlık algılayarak sürücüye uyum sağlamaya çalışır. Sende bu arada araca uyum sağlamaya çalışırsan senkronizasyon çok yakıt olarak geri döner. Sen vites değişsin diye gaza yüklendikçe o kendini sport moda alır ve daha yüksek devirde vites değiştirmek için uğraşır sen bastıkça o gider o bağırdıkça vites değişsin diye sen basarsan bu olur.

Örnek olarak aracın ne yapacağını düşünme ve gaz pedalına çok yüklenme. Ufak ufak dokun o şıpır şıpır gider çokda sakin davranır. Düşük devirlerde sakince vites değiştirerek konforlu bir sürüş sunar. Tek yapacağın bu yarım gazdan fazla verme kalkıştan sonra gaz pedalını yawaş yawaş düşür daha az yakarsın.
alfaus007
Honda Prelude

BuRaK Alpdemir

« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2008, 10:35:41 ÖS »

doğru diyor president yeni civiclerde öle çok bastınmı yüksek devirde değişiyor ama yumuşak dokundunmu  tık tık die deişiyo sakin sakin

Fatih Eryol
Honda City
*

Tek hayalim VTI

« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2008, 08:09:19 ÖS »

Araç vites değiştirsin diye gaza yüklenme. Otomatik vites araçlarda çok yapılır bu o zamanda çok yakar.

Otomatik vites araçlar sürücünün kullanım tarzını anlık algılayarak sürücüye uyum sağlamaya çalışır. Sende bu arada araca uyum sağlamaya çalışırsan senkronizasyon çok yakıt olarak geri döner. Sen vites değişsin diye gaza yüklendikçe o kendini sport moda alır ve daha yüksek devirde vites değiştirmek için uğraşır sen bastıkça o gider o bağırdıkça vites değişsin diye sen basarsan bu olur.

Örnek olarak aracın ne yapacağını düşünme ve gaz pedalına çok yüklenme. Ufak ufak dokun o şıpır şıpır gider çokda sakin davranır. Düşük devirlerde sakince vites değiştirerek konforlu bir sürüş sunar. Tek yapacağın bu yarım gazdan fazla verme kalkıştan sonra gaz pedalını yawaş yawaş düşür daha az yakarsın.

Kesinlikle katılıyorum 1.4is otomatikte sakin kullanarak yakıtımı son zamlardan sonra bile 235 - 240 arasında tutmayı başardım.
zapatista59
Honda Jazz
*

« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2008, 08:03:40 ÖS »

yaww delirecem yaa...  şehir içi 380 bin altna inemedim yaa.  1,6ies otomatik.. uzun yolda 330,,, off offff bana lpg lazımm
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: