mustafa k
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #80 : Mart 01, 2008, 02:07:26 ÖÖ » |
|
evet bı narakadasta ınanmamıstı ama ık yanımda oturunca ıkna oldu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DD252
Honda Integra
CRX Delisi
|
 |
« Yanıtla #81 : Mart 01, 2008, 08:23:44 ÖS » |
|
110 ytlye 650 k m yAptım desem kimse inanırmı_???
Ne yaptın? Sürekli yokuş aşağı 5'le mi indin...
|
|
|
|
|
|
DrOpMaN® Korhan Kumral 81 DD 252 (D16A9) '91 CRX TAKLİT EDEN DEĞİL; TAKLİT EDİLEN MARKAYA BİNECEKSİN. <crxclub.net>
|
|
|
mustafa k
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #82 : Mart 02, 2008, 02:42:12 ÖÖ » |
|
senın orda benzın 2 ytl mi yaw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemalhan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #83 : Mart 02, 2008, 04:46:21 ÖÖ » |
|
650 km.de 137 ytl yakmışım, ama sürüş ekonomi amaçlı değildi, galiba hava ısındıkça sarfiyat azalıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
farukfaruk
Honda City
|
 |
« Yanıtla #84 : Mart 09, 2008, 02:53:51 ÖÖ » |
|
Arkadaşlar bugün itibari ile lovato easy fast lpg sisteme geçiş yaptım, arabanın çekişini gidişini devamlı takip eden biri olarak ilk kalkışı daha serileşti diyebilirim, kalkış haricinde hızlanmasında da hiç bir problem yok benzin veya lpg de çalıştığını anlamanız mümkün değil. Gazdan benzine, benzinden gaza manuel geçiş yaptığınızda en ufak bi titreme ses değişimi yaşanmıyor başka markalara göre lovatonun enjektör şıkırdaması yok denecek kadar az içerden çok dikkat ederseniz sadece rolantide çok hafif asla rahatsız etmeyecek bir ses geliyor ama bunu sadece siz farkedebilirsiniz, gaza dokunup arabanın yürümesiyle bu seste kesiliyor. ilk çalışmayı benzinle yapıyor, belli bir motor ısısına gelince otomatik gaza geçiyor, gaza geçtiğini sadece ışıktan anlayabiliyorsunuz, enteresan ama araba otomatik olduğu için düzde ilk kalkışını defalarca test etmiştim gazdayken benzine göre gerçekten farkedilir bi serilik yaşadım... Yakıt ekonomisi ile ilgili gazı fulleyip km hesabı yaptığım zaman sizlere tekrar bilgi veririm, saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemalhan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #85 : Mart 09, 2008, 05:18:32 ÖÖ » |
|
faruk araban kaç model
|
|
|
|
|
|
|
|
|
farukfaruk
Honda City
|
 |
« Yanıtla #86 : Mart 09, 2008, 02:11:19 ÖS » |
|
faruk araban kaç model
98 1,6 ies otomatik sedan 120,000
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mahir TÜRKMEN
|
 |
« Yanıtla #87 : Mart 09, 2008, 02:24:21 ÖS » |
|
KEndi fikrim ; Filtre v.s. takmıcan ve tadına varabiliyorsan 3000 ni geçmicen ki Civic in vites araları çok uzundur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sincax
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #88 : Mart 24, 2008, 08:50:17 ÖS » |
|
benim arabam honda civic 2005 es otomatik. araçım çok yakıyordu. km de 38 ykrş bunun üzerine arabadan soğudum. satmaya kara verdim. son bir kez servise götüreyim dedim. daha önceki bakımlarda aracın bir şeyi olmadığıını söylediler. bunun üzerine topkapı cem hondanın yolunu tuttum. cumartesi öğlen saatinde yılmaz usta ile beraber 50 km test sürüşüne çıktık. biraz trafik biraz hız denemesi. sonuca inanamadım. km'de 18,3 ykrş yaktı. yılaz usta bana bazı bilgiler verdi. 3200 deviri geçince vtec motor devreye giriyor başlıyor benzini boşaltmaya, aracı 2000-2500 devirde kullandı ve sonuç mükemmel, birde arabamın gaz pedalının sert olduğunu söyledi. bunun üzerine mekanik garantisi devam ettiği için değiştirdim. şimdi gerçekten gaz pedalına dokununca araç gitmeye başladı. daha kendim ne kadar yaktığını tespit etmedim ama daha önce 50 km yol yapınca 2 diş düşüyordu. şimdi 83 km yaptım ve benzin göstergesi hiç düşmedi. sanırım artık az yakıyor. anlatım tekniği konusunda yanlışım olabilir ama gerçekten 3200 deviri geçince vtec motor devreye girince benzin çok yakıyor ve vtec 'in kapanması için 2000 devirin altına düşene kadar yakmaya devam ediyor. hız denemesi yapmasak 15 ykrş kadar düşüceğine inanıyorum. arabamı bir kez daha sevdim ve satmaktan vazgeçtim. aracının çok yaktığını düşününler dediklerimi yapsınlar eminim yakıtı farkedecektir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 24, 2008, 08:52:02 ÖS Gönderen: sincax »
|
|
|
|
|
mutunch
Honda Civic Type R

8253
|
 |
« Yanıtla #89 : Mart 25, 2008, 12:11:41 ÖS » |
|
otomatik için çok iyi bir değer, ancak 15 kuruşa kadar düşeceğini çok da umma derim. kısa bir hesap yaparsak; benzinin litresi 3,20 olmuş. 15 kuruş yakması için 5 litrenin altında yakması lazım ki, bu da otomatik için çok zor gibi geliyor bana. zira ben düz vitesle gördüğüm min. yakıtı 5,2 litre civarı idi. ama aracanın az yakmaya başlaması iyi bir gelişme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
farukfaruk
Honda City
|
 |
« Yanıtla #90 : Mart 26, 2008, 02:18:47 ÖS » |
|
Arkadaşlar bugün itibari ile lovato easy fast lpg sisteme geçiş yaptım, arabanın çekişini gidişini devamlı takip eden biri olarak ilk kalkışı daha serileşti diyebilirim, kalkış haricinde hızlanmasında da hiç bir problem yok benzin veya lpg de çalıştığını anlamanız mümkün değil. Gazdan benzine, benzinden gaza manuel geçiş yaptığınızda en ufak bi titreme ses değişimi yaşanmıyor başka markalara göre lovatonun enjektör şıkırdaması yok denecek kadar az içerden çok dikkat ederseniz sadece rolantide çok hafif asla rahatsız etmeyecek bir ses geliyor ama bunu sadece siz farkedebilirsiniz, gaza dokunup arabanın yürümesiyle bu seste kesiliyor. ilk çalışmayı benzinle yapıyor, belli bir motor ısısına gelince otomatik gaza geçiyor, gaza geçtiğini sadece ışıktan anlayabiliyorsunuz, enteresan ama araba otomatik olduğu için düzde ilk kalkışını defalarca test etmiştim gazdayken benzine göre gerçekten farkedilir bi serilik yaşadım... Yakıt ekonomisi ile ilgili gazı fulleyip km hesabı yaptığım zaman sizlere tekrar bilgi veririm, saygılar...
ölçümlerim sonucu 40 ytl gaz ile 230 km yaptım 17 kuruş civarı bi rakam yapıyo yolun tamamı istanbul trafiğinde yapıldı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brtana
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #91 : Nisan 02, 2008, 03:22:45 ÖS » |
|
ARKADAŞLAR BENDE DE 90 CİVİC HB VAR ARAÇLA SIFIRLADĞMDAN BERİ 1060KM YOL ALMISIM 260YTL LİK BENZİN GİTTİ. BU HESABA GORE 245E GELİYOR ÇOK DEĞİLMİ? NE YAPMAM GEREKİR?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|