Gönderen Konu: Debriyaja basınca gelen ses  (Okunma sayısı 2155 defa)

xxAykutxx

  • İleti: 10
Debriyaja basınca gelen ses
« : Haziran 13, 2014, 08:57:12 ÖS »
Arkadaşlar bir sorum var; aracımda debriyaja bastığımda kapı gıcırtısına benzer bir ses var ve ilk başta pedaldan olduğunu düşünerek pedalın olduğu yere contact spray sıkıp yağladım ama sonra farkettim ki kaputtan geliyor ses, açtım baktım ve debriyaja basınca hareket eden bir şey var tam olarak ne dendiğini bilmiyorum ama debriyaj pompası olabilir. Bugün o bahsettiğim parçanın etrafını ve bağlantı yerini de yağladım şimdilik ses sanki biraz azaldı gibi ama halen devam ediyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim bilgisi olan var mı ? o parçanın değişmesi gerekir mi yoksa düzgün bir şekilde yağlarsam sorun giderilir mi ?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.



chn_07

  • İleti: 148
Ynt: Debriyaja basınca gelen ses
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2014, 01:50:57 ÖS »
aynı sorun bendede var bazen geliyor ses bazen gelmiyor. sessiz ortamlarda duyuluyor zaten debriyaja basınca cırt diye birses :) motor bölümünden geliyor. ben açıp hiç bakmamıştım, baskı balata zayıflamış galiba ses yapmaya başlamış diye düşünüyordum :) bende takip edeyim buradan.

igngz

  • İleti: 53
Ynt: Debriyaja basınca gelen ses
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2014, 01:53:14 ÖS »
Muhtemelen bütün hondalarda olan debriyaj sıkıntısı sizinkide.

Benimde eski aracımda (2005 Vtec Es) aracımda aynı problem vardı.Ve debriyaj üst merkezinin değişmesi gerektiğini söylemişlerdi.
Değiştirmeye kısmek olmadan araba pert oldu :D