Gönderen Konu: SORUN ÜSTÜNE SORUN ARACIMDAN SOĞUDUM LÜTFEN YARDIM EDİN  (Okunma sayısı 1648 defa)

quietstorm

  • İleti: 11
SORUN ÜSTÜNE SORUN ARACIMDAN SOĞUDUM LÜTFEN YARDIM EDİN
« : Eylül 30, 2016, 10:58:22 ÖS »
Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi 2006 model 1.6 VTEC ES aracımı 2 ay önce büyük bir hevesle 134.000 km'deyken BRC LPG'si takılalı 6.000 km olmuşken aldım.
Ön motor takozu değişti, supap ayarı yapıldı, yağ bakımı vs. yapıldı.
Aracın motor yağ kapağını açtığımda https://www.youtube.com/watch?v=eWDpZefz8BM linkteki videoda bulunan sesin aynısı geliyor, yağ kapağı kapalıyken böyle bir ses dışarıdan duyulmuyor.
Gaza bassam da basmasam da, rölantideyken ve gaza bastıkça da daha net ve güçlü duyulabilen sanki aracımda turbo varmış gibi veya hava kaçırıyormuş gibi pıssssss ses geliyor egzoz manifoldu bölümünden daha çok geliyor sanki.
Sadece gaza bastığımda ellerinize birçok bozuk para alıp avucunuzda onları gıcırdattığınızda duyabileceğiniz sese çok yakın bir ses alıyorum, gaza basmıyorken sıfır ses.
Kalkışlarda bazen devir 0'a kadar düşüp geri yükseliyor araba titreyip kendine gelip kalkıyor, stop etmiyor.
Geri vitese geçirmem için çoğunlukla debriyaj tazelemem gerekiyor. Haricinde geri vitese geçirip gaza bastıktan sonra garçççç şeklinde bir ses alıyorum.
Isıtmalı aynalar ve arka cam rezistansı çalışmıyor, sigorta vs. herşeyi kontrol ettirdim sorun tesisattan dediler nasıl bir çözüm ve maliyet olur?
Sol farım orijinal ve su alıyor buğu yapıyor sürekli ve tamponla arasında biraz boşluk var tampon tam ayarlanmamış far yükseklik ayarı çalışıyor, sağ far ise yan sanayi ve far yükseklik ayarı çalışmıyor bu sorunu nasıl halledebilirim?
Sol arka lastik sürekli hava kaçırıyor 32 basıyorum ertesi gün 29 olmuş, sonraki gün 25. Lastiği söktürdüm hava kaçırmıyor dedi hiçbir yerden sorun janttaysa nasıl bir sorundur?
Aracın kaportada taş göçükleri var ve göçüklerin olduğu yerlerin bazıları boyalı parçalar bunlar çektirilebilir mi boya yapılmadan?

Bu sorunlarımı düşündükçe bir hurda almış gibi hissediyorum fakat aksine araç çok bakımlı ve hep servise gitmiş bi araç kayıtlarını inceledim tam bir kafa karışıklığı. Ankara'dayım ve tanıdığım Honda'dan anlayan bir usta yok. Lütfen yardım edin kafayı yemek üzereyim.

Saygılar.



gecetilkisi

  • İleti: 1998
Ynt: SORUN ÜSTÜNE SORUN ARACIMDAN SOĞUDUM LÜTFEN YARDIM EDİN
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2016, 07:05:28 ÖÖ »
Ankarada guzel ustalar var.  Ankaradakı arkadaslar yardımcı olacakdır.

kayaci26

  • İleti: 1443
Ynt: SORUN ÜSTÜNE SORUN ARACIMDAN SOĞUDUM LÜTFEN YARDIM EDİN
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2016, 12:21:14 ÖS »
Ankara BARHÜSEYİN TR de ki en üst düzey Honda Ustası