Gönderen Konu: Korktum Hondadan...Yardım  (Okunma sayısı 6288 defa)

entropy

  • İleti: 7
Korktum Hondadan...Yardım
« : Eylül 03, 2009, 12:49:32 ÖÖ »
Mrb arkadaşlar altı ay önce internette araba yorumlarına bakıyorken hondanın çok iyi olduğundan bahsedildi ve bizde babama 2001 model 1.6 ies honda aldık fakat geçen ay arabanın sol tekerinden bir ses geldi parça lazım oldu izmir çamkıranda bir elemana sorduk 540 milyon dedi mecburen gidip kore malı aldık 70 ytl ye.Ewet araba çok zevkli ama bunun tüm parçaları bu kadar pahalımıdır.Korkma sebebim ise şu; ben bir öğretmenim ve doğunun ücra bir köşesinde çalışıyorum  geçen seneden beri sabah akşam yemiyorum içmiyorum çalışıyorum( sabah 7 de okula gidiom akşam 10 30 eve dönüyorum) , özel ders ,kurslar inanın bu kadar çalışıp biriktiriyorum bunların tek bir sebebi var hedefim olan 2002 _2004 arası otomatik bir honda civic alabilmek. Fakat internette araştırma yapıyorken çok honda taraftarının olduğu  bir forumda hondalar için iyi gün dostu olduğu bakımlarının çok ağır olduğu hele birde çarpar kaza yaparsak parça fiyatlarının çok pahalı olduğu hatta parça için aylarca beklemem gerektiği,servislerde sürüneceğim , bütçem yetmezse yan sanayi bulamayacağım yazıyor.Hiç tecrübem olmadığını belirtmekle beraber servislerin alakasız ve ilgisiz olduğu ve şikayet mekanizmasının işlemediği yazıyor.
             Arkadaşlar şimdi eğer şartlar böyleyse ben bu hondayı alamam çünkü bu tempoda ömür boyu çalışamam ve sadece kazandığım öğretmen maaşı ilede bu arabanın masrafının altından kalkamam.Şimdi sizlerden istediğim ilk paragraflta yazdıklarımla ilgili birer honda kullanıcısı olarak bana tecrübelerinizle ve bilgilerinizle bu yorumların doğruluk payı konusunda beni aydınlatmanızı isterim.yazan herkese şimdiden çok teşşekkürler.(şunuda belirteyim bunlar benim kafamı karıştıran yorumlar sadece öğrenmek istiyorum kötüleme gibi bir niyetim yok)



Kemall

  • Ziyaretçi
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2009, 12:53:07 ÖÖ »
asıl reno falan gibi bir şey alırsan sürekli masraf çıkarır, tamam hondanın parçası pahalı, ama parça gerektirmiyorki meret, dünyanın en sorunsuz arabası, kaza yaparsanda kaskoya yıkacaksın, bu kadar basit

apr_35bucuk

  • İleti: 588
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2009, 10:18:35 ÖÖ »
bence başınızdan sadece talihsiz bir olay geçmiş . honda eğer temiz bakıldıysa en az arıza çıkaran araçtır.zaten parçlarıda diğer araçlara göre ucuzdur . bence gönül rahatlığıyla alın araç güzelse yılllarca periyodik bakım dışında sanayiye yada servise uğramazsınız . ben  ies te kullandım si da vti da şu an vti kulllanıyorum ve sanayiye bakım dışında gittiğimi hatırlamıyorum . ki arabayı o kadar sıkıştırdığım halde . içiniz rahat olsun honda yönünde...

smtkrgz

  • İleti: 402
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2009, 11:06:41 ÖÖ »
ben ies le bir yılda 27 bin km yaptım.. yağını yakıtını tamamlayıp devam ettim sanayi yüzü görmedim.. ve aynı araç muaneden tek seferde kusursuz geçti.. kaza bela kimse vermesin allah.. ama oldugu taktirde her araç yegane masraf açar.. honda bunların içinde en az açanların başında gelir.. ayrıca sen 2002-2004 aracı otomatik civic e alacağın paraya alacağın arabalar megane II , bazı pejo modelleri falan filan.. emin ol alacağın en kral arabadır.. helede öğretmenler için.. çok öğretmen tanıdığım var ve çoğu araçlarına vakit ayırmakta sıkıntı çekiyorlar.. ve 4 tane hondası olan öğretmen tanıdığım var :)

cahitarsal

  • İleti: 462
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2009, 11:21:23 ÖÖ »
ben aracmı sıfır aldım su anaka kdr yag bakımı harıc hıc bır masraf cıkartmadı cok sukur we cok mememnum orjınal parcalrını fıyatıda cogu araca gorede uygun allah kazadan korusun herkezı

teachers71

  • İleti: 1132
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2009, 11:30:55 ÖÖ »
bende bi öğretmenim. ve honda sahibiyim.2005 otomatik civic.. dediklerinizin bazılarına katılıyorum.parça fiyatları yüksek ancak daha uzun ömürlü oldukları için aslında ucuz bile sayılabilir.bi arkadaşımda 2002 honda var. sıfır km almış. 7 yıldır sadece benzin ve standart bakımlarını yaptım diyordu.araç birkere bile onun dışında servise girmemiş.herhangi bi sorun çıkarmamış.ancak mutlaka kasko yaptır derim.Allah göstermesin ama yapacağın orta ölçekte bi şehir içi kazasında bile masrafın fazla olacaktır.
selamlar.

honda121

  • İleti: 747
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2009, 11:48:16 ÖÖ »
Honda'nın parçaları pahalıdır, fakat temiz bakılıp, bakımı atlamazsanız emin olun ki sorun filan yaşamazsınız. Hatta bakım yaptırmasanız bile çok sorun çıkarmaz :) . Aldığınız araca kasko yaptırırsanız birde korkunuz olmasın. Saygılar, iyi günler.

statik

  • İleti: 1121
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2009, 12:48:51 ÖS »
Benim 1.4 is 99 model vardı, nasıl kullandığımı honda duysaydı elimden alırdı hondayı :) ve buna rağmen arabada hiçbir sorun çıkmamıştı..

entropy

  • İleti: 7
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2009, 01:32:45 ÖÖ »
arkadaşlar yazdıklarınız için teşşekkür ediyorum.beni aydınlattı.Ancak merak ettiğim noktalardan biride şu.otomatik 2003 civic olan biri otomatik vites mandalında konusunda sıkıntı çekmiş,serviste tüm vites tesisatını değiştirmek istemiş peki böle ve buna benzer durumlarda dayanıkılığı olan(elbet orjinal kadar olmaz ama) yan sanayi parça bulmakta zorlanırmıyım , anlayan usta bulmakta zorlanırmıyım

mali

  • İleti: 8034
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2009, 01:51:08 ÖÖ »
parça konusunda sıkıntı çekeceğini tahmin etmiyorum
ustada bulunur ama gerçekten işin uzmanı usta her yerde bulunmuyor maalesef :)

emirhan ışık

  • İleti: 306
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2009, 02:37:34 ÖS »
birazda pahalıdır

MaximuS

  • İleti: 308
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2009, 02:46:08 ÖS »
kusura bakmayın da neden otomatik?
sabit fikirli olmamak lazım değil mi? zevkler tartışılmaz ama, kullanım kolaylığından başka hiçbir avantajı olmayan otomatiği tercih etmeniz şart mı?

emrahcivic

  • İleti: 68
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2009, 03:08:25 ÖS »
Hocam Honda'nı al kaskonu yap gerisini düşünme , bunu sana yazan ben aracımı 0 aldığımda (2007 civic dream manuel) ilk ay elektronik direksiyon sisteminde arıza çıktı,garantiden değişti,servis bile şaşırdı,abi tamamen şans dediler bakımdan bakıma araçlar gelir dediler,2 hafta önce de park halindeyken üstüne ağaç devrildi(çevreci honda:-),kasko halletti,demem o ki biraz da kader kısmet,ben al diyorsam sen düşün artık,bu arada piyasada otomatik viteste en iyi araç honda'dır,bunu bizzat VW'in müşteri temsilcileri kendi aralarında yaptıkları toplantıda belirtmişler,şanzımanı en iyi araç Honda old.,en problemsiz otomatik vites de honda'da diye.

teachers71

  • İleti: 1132
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #13 : Eylül 04, 2009, 06:25:22 ÖS »
hocam çevrende bi otomatik honda varsa şöyle bir al, gez derim.şehir içi trafikte ve otobanda bi kullan.ve sonra karar verirsin.şimdi bir tartışma alır gider. otomatik şöyle düz şöyle diye.en iyisi benim gibi bizzat al dene.karar ver.ama hayatında otomatik kullanmamış kişilerin çıkıpta otomatiğe gerek yok demelerine itibar etme derim.dene.kendin karar ver.
saygılar.
kusura bakmayın da neden otomatik?
sabit fikirli olmamak lazım değil mi? zevkler tartışılmaz ama, kullanım kolaylığından başka hiçbir avantajı olmayan otomatiği tercih etmeniz şart mı?

honda121

  • İleti: 747
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #14 : Eylül 04, 2009, 06:38:57 ÖS »
kusura bakmayın da neden otomatik?
sabit fikirli olmamak lazım değil mi? zevkler tartışılmaz ama, kullanım kolaylığından başka hiçbir avantajı olmayan otomatiği tercih etmeniz şart mı?


Muhabbetin uzamasını istemiyorum, sadece şunu diyicem, kullanım kolaylığı demişsiniz ? Başka avantajı yok demişsin. Araba kullanılır zaten. Arabada yaptığımız ve yapacağımız şey kullanmaktır, ve bu ne kadar kolaysa o kadar rahattır ve rahatlık konforu getirir. Siz arabada parti filan veriyorsanız bilemem tabi, yada iş toplantıları filan. Araba bu kullanılır, sürülür. Sabit fikirli olanda sizsiniz ayrıca.

entropy

  • İleti: 7
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #15 : Eylül 05, 2009, 12:49:01 ÖÖ »
ben otomatik konusunda kararlıyım babamda bulunan düz vitesli arabayla izmirde geziyorken inanın sıkışık trafikte çatlayacak gibi oluyorum 1 at 2 ye tak 1 at 2 ye tak tam 3 le tekrar 1 al aman kaymasın arkası araba dolu yokuşun tam tepesinde bekle yol boşalsın sağa dön nasıl beklicen nasıl durucan hepsi stres oluyor benim için bu şartlar altında otomatik almak hem benim için hemde tarafikte ki diğer insanların güvenliği açısından önemli tabi bu konu birazda zevk meselesi sonuçta zevklerde tartışılmaz.Ama rica edeceğim konun amacı içinde fikirlerinizi bekliyorum

MaximuS

  • İleti: 308
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #16 : Eylül 05, 2009, 01:32:08 ÖÖ »
arkadaşlar dediğimin aynen arkasındayım... ben kendi aracımı almadan önce otomatik 2006 ls ile ankara-adana ve anamur adana arası yol gittim geldim. zevk meselesidir, otomatik şanzuman kullanan ve seven arkadaşlara saygı duyarım... bu BENCE motorsiklet kullanmak gibi birşey... ama sabit fikirliliği asla kabul etmiyorum...
+ arabaya fazla yakıt yaktıran otomatik şanzumandır.
+ aracın devriyaj baskı balatasının ömrünü kısaltan otomatik şanzumandır.
+ şanzumanda bir sıkıntı olduğunda masrafı neredeyse iki katına çıkan yine otomatik şanzumandır.
(lütfen bu konuları gerçekten bilen birilerine danışıp araştırın ve karşı görüşünüz varsa öyle belirtin. hiçbirşeyden anlamayan, kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıp üstüne üstlük kendi görüşünü şiddetle savunan arkadaşlara laf anlatmaktan sıkıldım...)

honda 121 arkadaşım,gelelim size... sürüş kolaylığı derken devriyaj pedalının olmayışını ve vites koluyla haşır neşir olmamayı kasdetmiştim. kaldı ki benim gibi düşünen çok insan vardır. ben de sizler gibi arabada iş toplantısı yapan ve ya parti veren birilerini görmedim henüz... size göre devriyajın olmajı rahatlıktır, benim içinse kolaylık... ayrıca, kolaylık rahatlığı, rahatlık konforu getirir demişsiniz... bu kişisel bir yorum. tartışılmaması gerekir; bana göre bir aracın düz şanzıman olması aracı kullanırken aldığım hazzı artırır, hakimiyet duygusunu daha da yüceltir... herşeyi araca bırakmadan tüm kontrolün tamamen bende olmasıdır bana göre rahatlık. dediğim gibi göreceli konular bunlar. uzamasının bir anlamı yok...
fakat, yazılanlara karşı görüş belirtirken saygı ve seviyeyi düşürmeyin.ben hep siz diye hitap ederken, yorumunda siz diye başlayıp sen diye devam edip alaycı kelimeler kullanmak pek hoş değil sanırım...seviyeli bir  forum sitesindeyiz. konunun muhattabı entropy kardeşim seviyeli bi şekilde cevabını verdi...
 

honda121

  • İleti: 747
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #17 : Eylül 05, 2009, 11:27:01 ÖÖ »
arkadaşlar dediğimin aynen arkasındayım... ben kendi aracımı almadan önce otomatik 2006 ls ile ankara-adana ve anamur adana arası yol gittim geldim. zevk meselesidir, otomatik şanzuman kullanan ve seven arkadaşlara saygı duyarım... bu BENCE motorsiklet kullanmak gibi birşey... ama sabit fikirliliği asla kabul etmiyorum...
+ arabaya fazla yakıt yaktıran otomatik şanzumandır.
+ aracın devriyaj baskı balatasının ömrünü kısaltan otomatik şanzumandır.
+ şanzumanda bir sıkıntı olduğunda masrafı neredeyse iki katına çıkan yine otomatik şanzumandır.
(lütfen bu konuları gerçekten bilen birilerine danışıp araştırın ve karşı görüşünüz varsa öyle belirtin. hiçbirşeyden anlamayan, kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıp üstüne üstlük kendi görüşünü şiddetle savunan arkadaşlara laf anlatmaktan sıkıldım...)

honda 121 arkadaşım,gelelim size... sürüş kolaylığı derken devriyaj pedalının olmayışını ve vites koluyla haşır neşir olmamayı kasdetmiştim. kaldı ki benim gibi düşünen çok insan vardır. ben de sizler gibi arabada iş toplantısı yapan ve ya parti veren birilerini görmedim henüz... size göre devriyajın olmajı rahatlıktır, benim içinse kolaylık... ayrıca, kolaylık rahatlığı, rahatlık konforu getirir demişsiniz... bu kişisel bir yorum. tartışılmaması gerekir; bana göre bir aracın düz şanzıman olması aracı kullanırken aldığım hazzı artırır, hakimiyet duygusunu daha da yüceltir... herşeyi araca bırakmadan tüm kontrolün tamamen bende olmasıdır bana göre rahatlık. dediğim gibi göreceli konular bunlar. uzamasının bir anlamı yok...
fakat, yazılanlara karşı görüş belirtirken saygı ve seviyeyi düşürmeyin.ben hep siz diye hitap ederken, yorumunda siz diye başlayıp sen diye devam edip alaycı kelimeler kullanmak pek hoş değil sanırım...seviyeli bir  forum sitesindeyiz. konunun muhattabı entropy kardeşim seviyeli bi şekilde cevabını verdi...
 

Gözümden kaçmış sadece. Hitap şeklim yazının bir yerinde sen diye geçmiş. Yazınn sonuna kadar siz diye devam etmişim. Ayrıca alaycı kelimeler gibi gözüküyor evet haklısınız, ama amacım extrem örnekler vermekti sadece, alay unsuru oluşturmak değildi.


teachers71

  • İleti: 1132
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #18 : Eylül 05, 2009, 12:25:59 ÖS »
bir düzeltme...
otomatik vites araçlarda debriyaj balatası manuellerden daha uzun gitmektedir.daha az giden fren balatalarıdır. manuel araçlarda balataları aşındıran en çok yapılan hata yarım debriyaj olayıdır.otomatik te yarım debriyaj olması mümkün değildir. ama fren balatalarının daha az gittiği konusunda bi şüphe yok.
birde otomatik viteste arıza maliyeti elbette manuellerden fazla. ancak bi aksilik olmadığı takdirde yada  bakımları aksatılmadığında arıza verme ihtimali manuellerden daha azdır. çünkü kullanıcıdan doğan vites geçirme hataları (debriyaja tam basılmadan vites geçirilmesi, vitesin hızlı geçirilmesi gibi) otomatikte mümkün olmadığı için arıza ihtimali manuele göre daha azdır.
geçen gün okulda bi arkadaşımız otomatik toyota almış. muhabbet esnasında bazı arkadaşlar aman efendim otomatik şöyle böyle atıp tutuyorlardı. birine bir soru sordum. hayatında otomatik kullandınmı. gık dedi kaldı."kullanamadım ama zevkli olmaz diye düşünüyorum" dedi. hayatında otomatik kullanmamış birinin otomatik vitesin zevksiz olduğunu söylemesi ne kadar inandırıcı olabilirki. bu konuda fikir ileri sürmek için her 2 tip vitesi kullanmak gereklidir. ondan sonra yapılan yorumlarımız daha ciddiye alınabilir.
ben her 2 tipide kullandım. halada kullanıyorum. her 2 tip vitesinde güzel tarafları var. ama "otomatik vites araba kullanmak zevksiz" önyargısına kesinlikle katılmıyorum.  bu tamamaen zevk meselesi. bir örnekle ;
şeftali sevmemek ayrıdır. şeftali kötüdür demek ayrıdır.ben şeftali yemekten zevk almıyorum o yüzden şeftali yemek zevksizdir demekten bir farkı yokki bunun.
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2009, 12:27:43 ÖS Gönderen: teachers71 »

MaximuS

  • İleti: 308
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #19 : Eylül 05, 2009, 12:40:36 ÖS »
demiştim ya "bu konuları gerçekten bilen birilerine danışıp araştırın ve karşı görüşünüz varsa öyle belirtin. hiçbirşeyden anlamayan, kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıp üstüne üstlük kendi görüşünü şiddetle savunan arkadaşlara laf anlatmaktan sıkıldım.." diye...
sağolsun teachers71 arkadaşım hemen yeni görevi üstlendi... ama bu sefer uğraşmayacam...
tamam teachers71 arkadaşım, siz haklısınız, siz en iyisini bilirsiniz. Siz otomatik şanzuman kullandığınız için sizden iyi bilme şansım da yok... kusura bakmayın...   dediğiniz gibi baskı balata düz şanzımanlı araçlarda daha çok bozulur... çünkü daha dünya üzerinde hatasız vites değiştirebilen bir insan henüz yok değilmi teachers arkadaşım................!   ...?

teachers71

  • İleti: 1132
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #20 : Eylül 05, 2009, 01:01:34 ÖS »
demiştim ya "bu konuları gerçekten bilen birilerine danışıp araştırın ve karşı görüşünüz varsa öyle belirtin. hiçbirşeyden anlamayan, kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıp üstüne üstlük kendi görüşünü şiddetle savunan arkadaşlara laf anlatmaktan sıkıldım.." diye...
sağolsun teachers71 arkadaşım hemen yeni görevi üstlendi... ama bu sefer uğraşmayacam...
tamam teachers71 arkadaşım, siz haklısınız, siz en iyisini bilirsiniz. Siz otomatik şanzuman kullandığınız için sizden iyi bilme şansım da yok... kusura bakmayın...   dediğiniz gibi baskı balata düz şanzımanlı araçlarda daha çok bozulur... çünkü daha dünya üzerinde hatasız vites değiştirebilen bir insan henüz yok değilmi teachers arkadaşım................!   ...?

kullanıcı hatalarından doğan şanzuman hataları deyince sizi kastettiğimi nereden çıkardınız. işte bi ön yargı daha. ben olanı yazdım. yok ben hatasız vites geçiriyorum diyorsanız zaten üstünüze almazsınız. neyi bilip bilmediğinizi bilmiyorum ama forumda tartışma adabını bildiğiniz konusunda endişeliyim. yazdıklarımı biraz daha dikkatli okursanız düz vitesi kötüleyen birşey söylemediğimi anlayabilirsiniz. özellikle bunun bir zevk meselesi bir tercih meselesi olduğunu da yazmıştım.sizi rahatsız edenin ne olduğunuda anlamış değilim. eğer önyargılarınıza dokunan bir şeyler yazdıysam özür dilerim.

Kemall

  • Ziyaretçi
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #21 : Eylül 05, 2009, 02:20:45 ÖS »
bir düzeltme...
otomatik vites araçlarda debriyaj balatası manuellerden daha uzun gitmektedir.daha az giden fren balatalarıdır. manuel araçlarda balataları aşındıran en çok yapılan hata yarım debriyaj olayıdır.otomatik te yarım debriyaj olması mümkün değildir. ama fren balatalarının daha az gittiği konusunda bi şüphe yok.
birde otomatik viteste arıza maliyeti elbette manuellerden fazla. ancak bi aksilik olmadığı takdirde yada  bakımları aksatılmadığında arıza verme ihtimali manuellerden daha azdır. çünkü kullanıcıdan doğan vites geçirme hataları (debriyaja tam basılmadan vites geçirilmesi, vitesin hızlı geçirilmesi gibi) otomatikte mümkün olmadığı için arıza ihtimali manuele göre daha azdır.
geçen gün okulda bi arkadaşımız otomatik toyota almış. muhabbet esnasında bazı arkadaşlar aman efendim otomatik şöyle böyle atıp tutuyorlardı. birine bir soru sordum. hayatında otomatik kullandınmı. gık dedi kaldı."kullanamadım ama zevkli olmaz diye düşünüyorum" dedi. hayatında otomatik kullanmamış birinin otomatik vitesin zevksiz olduğunu söylemesi ne kadar inandırıcı olabilirki. bu konuda fikir ileri sürmek için her 2 tip vitesi kullanmak gereklidir. ondan sonra yapılan yorumlarımız daha ciddiye alınabilir.
ben her 2 tipide kullandım. halada kullanıyorum. her 2 tip vitesinde güzel tarafları var. ama "otomatik vites araba kullanmak zevksiz" önyargısına kesinlikle katılmıyorum.  bu tamamaen zevk meselesi. bir örnekle ;
şeftali sevmemek ayrıdır. şeftali kötüdür demek ayrıdır.ben şeftali yemekten zevk almıyorum o yüzden şeftali yemek zevksizdir demekten bir farkı yokki bunun.

sana kesinlikle katılıyorum, bütün söylediklerin doğru, artık gelişmiş ülkelerde
otobüsler tırlar bile otomatik vitesli, oralarda düz vites nostalji olmuş
tabiki düz vitesinde kullanma zevki(ve yanında eziyeti) var, ama inanıyorumki şimdiki düz vitesçilrde yakın bir gelecekte otomatiğin nimetlerinden yararlanmay başlayacaklardır

hak_on

  • İleti: 269
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #22 : Eylül 05, 2009, 02:58:45 ÖS »
+ arabaya fazla yakıt yaktıran otomatik şanzumandır.
+ aracın devriyaj baskı balatasının ömrünü kısaltan otomatik şanzumandır.
+ şanzumanda bir sıkıntı olduğunda masrafı neredeyse iki katına çıkan yine otomatik şanzumandır.

buna tamamen katılıorum.hondacı yakın bir arksdmın sanzımannda sorun var 5.5 milyr masrf actı ;).arac 2000 1.6 ies...
gerisini siz dusunun artık...

MaximuS

  • İleti: 308
Ynt: Korktum Hondadan...Yardım
« Yanıtla #23 : Eylül 05, 2009, 11:09:51 ÖS »
durun size beni neyin rahatsız ettiğini söyleyeyim :
görüşümün ardından "bir düzeltme" diye lafa girişiniz... "ben de şöyle biliyordum" ya da "şu şöyle değilmiydi?" gibi başlanamaz mıydı...?

benim forum sitesinde tartışma adabını bilmediğimi savunan siz teachers71 arkadaşım, bir yorumun ardından kesin bir bilgi edinmeden, yapılan yoruma saygı duymadan, "bir düzeltme" diye yeniden yoruma başlamak ne kadar doğru ?  hele hele hayatımızı onlara göre düzenlediğimiz, herşeyimiz çocuklarımızı, ilim-irfan, eğitim, terbiye, kültür edinmeleri için emanet ettiğimiz siz öğretmenlere yakışıyor mu? çocuklarımız bu yönünüzü mü örnek alacaklar...!