Gönderen Konu: Hondamı aldım. 96 1.4 is .. sırada yapılacaklar :) proflar yardım lütfen  (Okunma sayısı 15954 defa)

yserkanp

  • İleti: 140
Selam arkadaşlar

bende hayırlısı ile aracıma kavuştum.

ilk arabam ve ilk hondam.

şimdi arabam tamamen standart. herşeyi orjinal. biyerlerden başlıyarak bişeyler yapmak istiyorum. fikirlerinizi bekliyorum.

neyi nereden almak lazım. nerden uygun alırız v.s

ilk etapta jant lastik var. ne almalı mesela. 15 mi ideal 16 mı doğrusu nedir. lastik 55 mi 50 mi olmalı 195 mi 205 bu gibi sorular hadi bi el atın bi zahmet :)



« Son Düzenleme: Aralık 20, 2010, 11:44:03 ÖÖ Gönderen: yserkanp »



deniz

  • Co-Admin
  • İleti: 4891
aldın sonunda he hayırlı olsun :D

yserkanp

  • İleti: 140
aldım valla :) sonunda becerdim eheh özellikle beyaz istiyodum ve çok enteresan bi yerden buldum arabayı :)

deniz

  • Co-Admin
  • İleti: 4891
şimdide modlama zamanı o zaman ;)
beyaz denk getirmende ii olmuş...kazasız belasız güle güle kullan :D

yserkanp

  • İleti: 140
evet artık yardım edersiniz benden iyi biliyosunuz bu işleri :) söz motor alırsanız herkezede ben yardım edicem :P

evet beyaz olması iyi oldu cidden .

çok teşekkür ederim. hepimize, kimseye kaza bela göstermesin allah

deniz

  • Co-Admin
  • İleti: 4891
valla yeterince bilgim olsa tabiki seve seve yardım ederim :D
ama hep derler ya jant ve lastikten başla arabayı o gösterir diye sana vericeğim ilk tavsiye bu olur ;)

yserkanp

  • İleti: 140
bende o kafadayım valla ya :)) önce iyi bi teyp ondan sonra jant lastik :)) hala üstünde orjinal teyp i var

ama jant lastik ne seçmek lazım acaba orda kararsızım.

yserkanp

  • İleti: 140
sanırım buradan başlamalıyım :))



PearL GreY MoNsteR

  • İleti: 1865
önceLik Le hayırLı uqurLu oLsun maşaLLah çok orj. duruyor.
jant için ofsetLi tercih edin bence yada aracı yeteri kadar basarsanız mesela 5 cm yay iLe VTİ  jantıda öneririm fakat 5 cm Lik yay takarsanız .
yani ya ofsetLi yada vti ineririm.
ama sizin zevkinin oLduqu için yakındaki jant satan merkezLerden biLgi aLın ve jant çeşitLerine bakarsanız kafanızda tasLak oLuşur .
sayqıLar...

PearL GreY MoNsteR

  • İleti: 1865
diqer konuLarda ise meseLa far karartmayı 50 tL ye yapıyorLLar diye biLiyorum.
sonra amerikan sinyaLLer , ön tampona ek
birde hava fiLtresi ve son susturucu koydunuzmu tamamdır.
bide bu arada panjurun metal kısmını siyaha kaplatın sonrada siyah parçaLarını tekrardan siyaha boyarsanız çok hoş oLacaktır.

34AK3491

  • İleti: 74
Hayırlı olsun başkan. jant lastikle başla önce benimde arabamda kullanıdıgım ebatları tavsiye ederim sana. 195/55/15 ve Vtec replika mat olanından bulabilirsen bulamazsanda benim aldıgım yerleri ararız. ondan sonrada tampon xenon devam ediyo :) ama biraz maddiyat şart suanda aracı yeni aldın masrafa hemen başlama istersen ama fikirler kafanda olsun.

yserkanp

  • İleti: 140
PearL GreY MoNsteR   çok teşekkür ederim. evet oldukça orjinal bi araç hiçbişeyiyle oynanmamış temiz bir araba. Biyerden başilamak lazım diye bakınıyorum.

34AK3491  çok teşekkür ederim.

bende dediğiniz gibi ufak ufak başlamak istiyorum bi anda açıkçası açılmam zor. önümdeki iki aya yayacağım ufak ufak.

ilk etapta güzel bi teyp var kafamda pioneer 5250 idi sanırım model mesela burdan başlıyabilirim.

sonra siyah bi ön panjur ve arabayı az da olsa alçaltmak. çunki hem hoş duruyor hemde yol tutuş artıyor tabi bu ayarı iyi yapmak lazım konfordanda çok fazla ödün vermeden dengele bi şekilde. tabi bu konularda sizlerden yardım alabilrim. nerelere gitmek lazım v.s gibi

vti jantı bende düşündüm ama herkezde var sanırım internette bakıyorum ne tarz jantlar var diye. çokta bi örnek olsunda istemiyorum. parça konusunda daha bigilisinizdir. fikirlerinizi her zaman dinlerim :)

ak3491 ismini bilmiyorum kusura bakma.. bende bugün öle bi jantçıya uğradım o ebatlar baktım bende ama yanağı az daha inceltsemmi yada çapı 16 yapsammı gibi düşünmedim dersem yalan olur bilemedim anlıyacağın :) şu an üstünde 13 var yani düşünürsek.

senin aldıgın yerleri arayabiliriz en azından fiyat almış oluruz fikir olur. ama vti jantı en doğru seçimmidir sizce ? tamponda şu çıtaları iptal etmek istiyorum aslında ama bunu nası yapıcaz bilmiyorum. fiber çatlama yapabilir. macun gene çok kalın olacağı için çatlama yapabilir. bilemedim :)





chevasil

  • İleti: 1453
jant ve lastikleri 195/55/15 al konfordan ödün vermezsin. birde 5 cm yay taktımı tadından yenmez benden sölemesi. lastik olarakta yumusak lastik almaya bak.

mcolgecen

  • İleti: 1881
öncelikle aracın hayırlı olsun bence ilk yapman gerekn 5cm yay alıp arabanı düşürmek olmalı ondan sonra 15 inç beyaz spoon jant-195-50-15 lastik almalısın ben spoon veya vtı jantı sevmiyorum dersen satın alacağın jantın taban genişliği 7inçi geçmemli aksi taktirde dönüşlerde ve aracına 2 kişiden fazla kişi bindiğinde sürtme yapacaktır - ardından ön panjur siyaha boyanmalı veya 3m carbon kaplanmalı farlar karartılımalı ve sinyaller american park olmalı acil olanlar bunlar bunların dışındakiler keyfine kalmış hadi kolay gelsin :D :D :D

LION

  • İleti: 854
kardeşim Allah rızası için aracı jdm yapma spoon jantlar bol bol orasına burasına çıkartmalar arabanın neden aracını başkalarının araçlarına benzetmeye çalışacaksınki, tampondaki çıtalara sakın elleme araç ucube gibi duruyor pamjur küçük olacağı için orjinalin neyse öyle kalsın makyajsız modeller için yeni type-2 mugen ön tampon ekleri var bunları düşün jant kısmında gold ya da siyah renklere bak derim ya da aracım görsel olsun diyorsa kt4(adanalı) ofsetli içi siyah ya da gold renk jantlara bak çok kaslı durucaktır, lastiklerini 50yanağın altına düşürmemeye çalış eb fazla 45e düşür 16 takarsan yoksa 50-55 yanak ideal... yay olarak ayarlı bakmanı tavsiye ederim keyfine gmre oynarsın ve araca 4-2-1 headers 49luk düz boru ya da kat iptali olmadan 51lik düz boru sona slincerlı kesik uçlu yanık da olabilir bir susturucu takabilirsin ve son olarak bagaj üstü mugen spoiler koyarsan sivri uçlu tadından yiyemezsin aracı kardeşi ;) en öenmlisi bence aracını kimseninki ne benzetme çıtalara sakın dokunma ;)

LION

  • İleti: 854
benim tavsiyem bu yönde :)
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2010, 09:30:55 ÖÖ Gönderen: LION »

Adem YILMAZ

  • İleti: 416
İlk etepte lpg taktırın, aracınıza doya doya binin,sonrası zevk meselesi.... :=)

LION

  • İleti: 854
bu arada yanlış anlaşılmasın harika jdm araçlar var ona lafım yok çok da güzel oluyorlar ama arkadaşa tavsiyem kendine özgü bi araç yaratsın ;)

mcolgecen

  • İleti: 1881
arkadaşım bencede her kafadan bir ses cıkacağı için bencede kendi bütcene ve hoşuna gideni yap ayrıca aracın manuel ise lpg flan taktırma yakıtın gayet uygun zaten ve en önemli husus kesinlikle ve kesinlikle ayarlı yay denilen şeyden alma orjinal koni vs..coliver'e paran yetiyorsa al yoksa fk-maxtrac vs.. spor yay al tak derim ..

LION

  • İleti: 854
pparadan kaçarsan zaten bu iş zor olmuyor bütçen yettiği kadar al yettiğinde en iyisini al zamanla biraz sabır gerektiriyor ;)

geveze

  • İleti: 184
http://alu-kola.elektrony.cz/konfigurator?&auto=ho&model=Civic%20[4/100]&velikost=15&typ=typ%20EJ


buyrun buradan birşeyler seçebilirsiniz. hayırlı olsun bu arada aracınız Allah kaza bela vermesin.

piscocuk

  • İleti: 3205
LION'a katılıyorum.biz sadece fikir veririz ama sen hayalindeki neyse onu gerçekleştirmeye bak.illa 1 ayda olacak die bir şart yok yavaş yavaş yap 1 senede yap ama kendi isteklerin doğrultusunda yap.iş bittikten sonra en büyük zevki sen alacaksın.piyasada birbirine benzeyen çok araba var.ama bir kaç küçük dokunuşla bence fark yaratabilirsin.

bağdat caddesinde beyaz bir 1,4is HB görmüştüm yanılmıyorsam F1 dikiz aynaları vardı pembe renk kapı kollarıda pembeydi.bir çok yerinde pembe beyaz uyumu yapmış inanılmaz hoş bir araba olmuştu.

ALLAH KAZA BELA YÜZÜ GÖSTERMESİN.

yserkanp

  • İleti: 140
chevasil

aracım otomatik. ve şu anda üzerinde 13 listik var

ben karar veremedim 55 15 mi 5516 yada 50 16 mı yapmalıyım diye

yay konusunuda düşünüyorum 5 cm mi 3 mü olmalı cidden.

yani 5 taktıgımda hem on hem arka 5 cm iner değilmi ?

bunun yanında hem yay hem amörtisör değiştirmek gerekli sanırım ?


mcolgecen

Çok teşekkkürler, 5 cm yay alacağım sanırım herkez bunu sölediğine göre. ön ve arkaya ikiside 5 cm mi olmalı dediğim gibi ? vee diğer bomba soru gene amortisör değişmelimi..

bana marka v.s. konusunda fikir verirmisiniz. tabi fiyatta önemli. spoon jant benimd ehoşuma gidiyor. beyaz olmalı sanırım yani şu ara onu karar vermeye çalışıyorum

vti jantı zaten herkezde var tamam yakışıyor ama herkezde var standart vti da zaten var :) neden standart bi hale sokiyimki farklı olması varken

ama ne jant almalıyım onada net bi karar veremedim. bu taban genişliği kısmını yeni öğreniyorum. geçmemeli derken 6 mı olmamalı 8 mi olmamalı ?

ön panjuru direk logosuzla değişmeyi planlıyorum sinyaller amerikan park olmalı derken direk baglanmalı muhabbetimidir ?


LION

valla ne diyeceğimi bilemedim :) ya bu arabaya yakışan belirli şeyler var abes bişi yapmak istemiyorum. orasına burasına çıkarmalar düşünmüyorum. tampon çıtalarını ya bembeyaz yapıcam ya sökücem çunki benim zevkime göre böle araba bembeyazken çok daha sadece duruyor diye düşünüyorum.

Daha güzel bi hava katıyor tek renk. renk siyahı pek yakıştırmadım ama gold evet belki olabilir. 16 takarsammı 45 e düşüriyim ? 15 takarsam 50-55 mi olsun yoksa tam tersimi 16 takarsam 45 e mi düşüriyim ?

ben çıtalara çok uyuz oluyorum ama ya :))) neyse değerlendireceğim tüm dediklerini..

bahsettiğin rüzgarlıktan benimde aklımda var

yay konusunda ve amortisör ne önerirsin.



Adem YILMAZ

Adem aynen lpg araştırmasıds yapıyorum şu an en uyugunu hangisi diye. performans v.s kaybı yaşayacaksam taktırmayacağım cunki zaten otomatik. iyice öldürmeyelim.

şu an depoyu fulledim 100 km testi yapıyorum bakalım ne yakacak.


mcolgecen

bu ayarlı yay alma demenin nedeni neydi acaba ? özel bi nedeni varmı diğer dediğin yayları araştıracağım.
istanbul anadolu yakasında uygun alışveriş yapabileceğim bi mekan varmı tavsiye edebişleceğiniz.


Geveze

Teşekkür ederim her ikisi içinde.


piscocuk

dediğin doğru isteklerim doğrultusunda gözüme hoş gelmesi doğrultusunda bişiler yapıcam.. tabi yardımada ihtiyacım var..

nası jant almak lazım lastik ebatı ne olmalı jant ebatı ne olmalı hangi yayı almalı hangisi uygundur v.s v.s gibi



Hepinize teşekkürler.



yserkanp

  • İleti: 140
bu arada geveze burda arbayıda azıcık düşüremioruz değilmi :)comp. üzerinde :)

LION

  • İleti: 854
kardeşim amortisör alcaksan koni öneririm ama takımı 2bin tl civarında o olmaz diyorsan megan racing ya da o kalitelerde bi ayarlı yay bak milletin sözüne aldırma sağlam bi ayarlı yaydan hiçbir sıkıntı çekmezsin benim dünya kadar arkadaşım kullanıyor ;) çıta konusu sana kalmış ama beyaza boyarsan sonundaki görüntü hoşuna gitmicek ya da etrafından pek olumlu tepki alamıcaksın söliyim ;) tampon ekini ve panjuru mat siyah yaparsan çıtalarınla uyumla durucak o zaman anlıcaksın + aynalarla ;) tabi sana kalmış... jantı alırken lastiğe karar verirsin onu sıkıntı yapma ama biraz yanak olsun yoksa konfor olmuyor araçta benim 17lerim vardı 1sene anca sabrettim çünkü ilk titreşimi lastiğin emmesi lazım. gerisi sana kalmış artık ayrıca motora da oynamanı tavsiye ederim kardeşim