Gönderen Konu: Hobi  (Okunma sayısı 2030 defa)

tgrcbl

  • İleti: 1
Hobi
« : Temmuz 23, 2013, 04:35:54 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar önce kısa bir hikayemi anlatayım.

Yaklaşık 3 ay kadar önce özel üretim dedikleri başka bir marka araba kullanıyordum. Eşime araba kullanmaya öğretebilmek memnun olduğum halde arabamı sattım. Otomatik bir araba almak için kolları sıvadım. Öyle arabadan motordan donanımdan çok bir şey anlamam ama çok pis binerim;) neyse otomatik alacaktık ya anlayan arkadaşlar ya honda ya da vw al dediler vw ye gıcığım alduğu için az bir araştırmayla 2000 model 1.4i s sedan model aracımı aldım.

Anladığım kadarı ile bu kasanın az tutulan modeliymiş ama nasıl olduysa arabaya aşkla bağlandım. E malumunuz araç 13 yaşında yaşından dolayı eksikleri vardı. Cam filmleri iç döşemesi vs. derken araba bana hobi oldu arabamla gerek sürerken gerekse araba ile ilgili eksikleri tamamlarken acayip kafa dağıtıyorum.

Şimdi araç için angel far ledli stop sis farı falan bakıyorum. ve acayip kararsız kaldım yazılanları çizilenleri okuyunca kafam iyice karıştı.

En son alarmını devre dışı bırakmak için sanayiye gittiğimde aracın fitilerinin eskidiğini gördüm. Araçta kapı iç fitillerinin haricinde bir de kapının üst kısmında yassı bir fitil daha var ve ben bir türlü kapı ve bu üst fitilleri bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olabilcek ya da yol gösterebilecek arkadaş var mı?

Ayrıca bu araba 14" kapatlı janta sahip 15 arijinal honda jantı takmak istesem bir zararı olur mu?

Araç için bagaj havuzu baktığımda da bu model için ayrıca üretilmişini bulamadım. bu araçla aynı bagaj özelliklerine sahip başka bir civic var mı?

Farlar stoplar ve yukarıda yazdığım diğer konular hakkında yardımınızı bekliyorum kolay gelsin;)



kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: Hobi
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2013, 07:07:52 ÖÖ »
bu arabalar için hondaya binen başka araca binmez derler.

_conscript_

  • İleti: 15
Ynt: Hobi
« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2013, 12:03:05 ÖS »
Lastik olarak 195 55 15, yada 195 50 15 kullanabilirsin, araca en çok yakışan ebatlar bunlar. Cam fitilleri konusunu bende araştırmıştım, eskiyen fitillerin içine eski serum hortumlarından geçiriyorlar bu sayede kapı daha güzel kapanıyor.

Bu işlemi yapan birileri anlatırsa iyi olur