Gönderen Konu: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 789062 defa)

MUSAKK

Ynt: Euro Civic Kullanıcıları Burada Buluşalım
« Yanıtla #1700 : Ekim 26, 2010, 04:00:32 ÖS »
arkadaşlar merhaba bende eurocu oldum.benim arabam da 98 model lacivert 1.6 ies daha yeni aldım şimdiden içime sindi ama biraz modifiye ye ihitiyacı var.zamanla abartıya kaçmadan onuda yapacağız inşaalah.bu konuda sizden yardım talebim olacak . umarım yardımlarınızı esirgemez beni doğru yönlendirirsiniz.tekrar tüm arkadaşlara merhaba bu sayfayı  düşünüpte kuran arkadaşa çok teşekkür ediyorum gerçekten büyük bir boşluğu doldurmuş.

MUSAKK

« Yanıtla #1701 : Ekim 26, 2010, 04:01:14 ÖS »
neden olmasın.

kirmizipipo

« Yanıtla #1702 : Ekim 27, 2010, 08:39:40 ÖÖ »
MUSAKK dostum aracın hayırlı olsun. hoşgeldin.

demiray

« Yanıtla #1703 : Ekim 27, 2010, 08:38:13 ÖS »
arkadaşlar eurocivic hb bagaj kilidi arzalandı kilidi nereden bulabilirim

kirmizipipo

« Yanıtla #1704 : Ekim 28, 2010, 08:46:38 ÖÖ »
arkadaşlar eurocivic hb bagaj kilidi arzalandı kilidi nereden bulabilirim

http://www.gurtasoto.com/ burası ile görüşüp sorabilirsin.

can_35

« Yanıtla #1705 : Ekim 29, 2010, 02:19:49 ÖS »
hadi hayırlı olsun kardeşim.. o zaman ben çok şanssızmışım ki baya uğraştırdı..

kirmizipipo

« Yanıtla #1706 : Kasım 02, 2010, 04:35:50 ÖS »
hadi hayırlı olsun kardeşim.. o zaman ben çok şanssızmışım ki baya uğraştırdı..

saolasın dostum. valla en azından farların takılacağını düşünüyordum ama hafif kusur olarak geçmiş. egzozda pas birde plaka aydınlatmalarının az olması hafif kusur olarak yazılmış.
onun dışında fenlerde ve diğer kontrollerde sıkıntı çıkmamış.
ben yinede farları uygun fiyata bulduğum için aldım değiştirdim. güzel oldu. bundan sonra 2 yıl sıkıntısız gideriz inşallah.

eurocv

aykul

« Yanıtla #1708 : Kasım 06, 2010, 09:48:49 ÖS »
Arkadaşlar merhabalar, bende yeni 97 civic hb aldım ve aranıza katıldım:) Alıralmazda geçen gün kasapın birisi arka tamponun solunu bayağı bir kazımış. Nerde yaptırabilirim, bana yardımcı olurmusunuz ben Eyüp-Rami de yim, buralarda ustalar varmı acaba? Şimdiden teşekkürler

kirmizipipo

« Yanıtla #1709 : Kasım 08, 2010, 10:49:49 ÖÖ »
Ön resim farklı bir araca mı ait acaba, böylesi var mı???

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-acil-memurdan-5-kapili-lpg-klima-abs-srs-2-hava-yastik-li-hon-29733525/detay/

96-97 modeli ile 98-99 modeli farları farklı satılıyor.
ama resimlerdekiler daha bi farklı gibi duruyor. belki fotoğraf yanıltıyor olabilir.

kirmizipipo

« Yanıtla #1710 : Kasım 08, 2010, 10:53:19 ÖÖ »
Arkadaşlar merhabalar, bende yeni 97 civic hb aldım ve aranıza katıldım:) Alıralmazda geçen gün kasapın birisi arka tamponun solunu bayağı bir kazımış. Nerde yaptırabilirim, bana yardımcı olurmusunuz ben Eyüp-Rami de yim, buralarda ustalar varmı acaba? Şimdiden teşekkürler

dostum hayırlı olsun. bende eyüp ramideyim. ben aracımı demirkapıdaki japon otoya götürüyorum. kaporta işi yapmıyorlar ama nereye gideceğin konusunda yardımcı olabilirler. serkan ve ilyas usta bizim araçlardan anlıyorlar. yardımcı olacaklarını düşünüyorum. hayırlı olsun.

JaMaRaH

« Yanıtla #1711 : Kasım 12, 2010, 10:42:36 ÖS »
Selam Arkadaşlar 3 Gün Önce aranıza Katıldım. 96 model eurocşvşc 1,4 ies 133,000 benzinli koyu füme . aracın bikaç eksiği war kayseriden bulamıyorum. ön tampon bir türlü tam yerine oturmuyor 1 ad. ön tampon  sis farıda takmam lazım. arka pandizot kırılmış ön farlar orjinal olmadığı için motorları çalışmıyor. bu parçaları nereden temin edebilirim sizce. birde araç sekmelere geldiği zaman vıcık vıcık ses geliyor. rotillerdenmidir sizce.

Owner89

« Yanıtla #1712 : Kasım 13, 2010, 12:02:36 ÖÖ »

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-acil-memurdan-5-kapili-lpg-klima-abs-srs-2-hava-yastik-li-hon-29733525/detay/

ama resimlerdekiler daha bi farklı gibi duruyor. belki fotoğraf yanıltıyor olabilir.

böle bi kasa tipi yok bildiğim kadarıyla önden kaza yapıp euro parçaları daha zor bulundugundan bu görünümü vermiş olabilir büyük ihtimal ama iyi toplamışlar :D haklarını vermek lazım

JaMaRaH

« Yanıtla #1713 : Kasım 13, 2010, 08:42:17 ÖÖ »
evet

agharta

• Öneriyoruz!...
« Yanıtla #1714 : Kasım 14, 2010, 12:11:03 ÖÖ »
Merhabalar. Uzun süredir çabasını verdiğim euro civic mücadelemin sonunda ben de euro civic sahibi oldum çok şükür. Aracım 98 model, 1,6 manuel vites, mavi renkli, 144 binde, temiz ve titiz kullanılmış bir araç. Aldığımın daha ilk gününde kırmızı ışıkta orta yaşlı bir amca cama eğilip "aracın güzelmiş, piyasası ne kadar" diye sorunca mutlu oldum ve doğru bir tercih yaptığımı anladım. Umarım kazasız belasız uzun yıllar kullanmak nasip olur.

kirmizipipo

« Yanıtla #1715 : Kasım 15, 2010, 11:18:38 ÖÖ »

böle bi kasa tipi yok bildiğim kadarıyla önden kaza yapıp euro parçaları daha zor bulundugundan bu görünümü vermiş olabilir büyük ihtimal ama iyi toplamışlar :D haklarını vermek lazım

hocam dediğin gibi bir işlem yapılmışsa tebrik etmek lazım. gerçekten iyi toplamışlar.

bu arada yeni gelen arkadaşlara yeni arabaları hayırlı olsun. kazasız sürüşler dilerim.

herkese iyi bayramlar.

periqlytos

« Yanıtla #1716 : Kasım 16, 2010, 09:45:42 ÖS »
Merhaba,

Ben Antalya'da oturuyorum ve 96 Model 1.4i Honda Euro Civic sahibiyim. Geçen hafta SRS ışığım yanmaya ve kornam ötmemeye başladı.

Bir kaç yere sorduk, direksiyon simidinin içinde bir yere lehim yapılarak düzeltebileceklerini söylediler. Fakat 150 TL fiyat istiyorlar ve tekrarlayabilir bu sorun deyip garanti veremiyorlar.

Acaba başına bu problem gelen var mı? Varsa makul ve daha sonra sorun çıkarmayacak şekilde nasıl yaptırabilirim?

Herkese iyi bayramlar dilerim.

agharta

• Öneriyoruz!...
« Yanıtla #1717 : Kasım 17, 2010, 05:07:46 ÖS »
Öncelikle tüm hondacı kardeşlerimin bayramını kutlarım.

Arkadaşlar arabayı bayram tatili süresince deneme fırsatım oldu. Kafama takılan noktaları paylaşmak isterim. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

1. Aracın performansından memnun değilim. 3000-3500 devire kadar araçtan boğuk bir ses geliyor ve beklediğim şekilde atağa geçmiyor. Yüklenince 3000 devirden sonra motor sesi düzeliyor ve araç kendine geliyor. Ama ilk kalkışlardaki durumu açıkcası can sıkıcı. Yokuşda araç ciddi manada devirden düşüyor, gitmiyor. Yanımdan toroslar ladalar skodalar(85-95 model arası) geçtikçe inanılmaz derecede moralim bozuluyor. Motor ustasına gösterdiğimde motorunda herhangi bir problem olmadığını hatta iyi bakıldığını söylemişti. Fakat bu durum açıkcası çok can sıkıcı. Problem gaz ayarından kaynaklanıyor desem benzinde de kayda değer bir değişme olmuyor. Acaba egzosdan kaynaklanıyor olabilir mi?

2. Çok ciddi kasislerin olmadığı stabilize yolda aracın arka tarafından müthiş bir "tak" sesi geliyor. Sanki amartisörler patlıyormuş gibi. Fakat amartisörler daha yeni değişmiş ve iyi durumda. Durum takozlardan kaynaklanıyor olabilir mi?

3. Aracın kaloriferini açtığımda ön konsoldaki sağ ve sol peteklerden sıcak hava gelirken ortadaki ikisinden soğuk hava üflüyor.

4. Far yükseklik ayarı 1. kademe çalışıyor fakat 2.3.4. çalışmıyor. Ayrıca uzunlarda far yükseklik ayarı etkili mi? Benimki kısalarda 1. kademe çalışıyor fakat uzunlarda hiç bir değişiklik olmuyor. Ayrıca uzunlarım kısalarımdan daha kör gösteriyor. Bu nedenle hiç kullanamıyorum.

Deneyimli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum. Özellikle 1. ve 2. sorunla ilgili...
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2010, 05:09:26 ÖS Gönderen: agharta »

emrerere

« Yanıtla #1718 : Kasım 17, 2010, 10:41:46 ÖS »
3. Aracın kaloriferini açtığımda ön konsoldaki sağ ve sol peteklerden sıcak hava gelirken ortadaki ikisinden soğuk hava üflüyor.
aynı sorun bendede vardı klimacıya goturdum butun ön konsolu söktü ortadadaki sıcak soguk düğmesinin dişleri aşınmış dedi onu otutturdu daha sonra topladı ama sıcak soguk düğmesini mümkün oldunca kullanma kullanırsanda yavaş ve dikkatli çevir dedi bide pratik yolu varmış konsolu açmadan adam gösterdi gaz pedalının yanından adam elini soktu o düğmenin teli oraya gidiyormuş onu çekerekte ayarlanabiliyormuş ama o zaman yine düğme çalışmıyor sadece cekilince sıcak ve soğuk oluyor.

far konusuna gelince bizim arabalarda beyaz h4den ziyade sarı philips h4 ler daha aydınlık gösteriyor hemde çifti 16 lira ama bunun sebebi benim farların cok eski olması olabilir

periqlytos

« Yanıtla #1719 : Kasım 17, 2010, 10:46:11 ÖS »
2. Problem bende de vardı. Takozları değiştirince hiç bir ses kalmadı.

agharta

• Öneriyoruz!...
« Yanıtla #1720 : Kasım 17, 2010, 11:04:26 ÖS »
aynı sorun bendede vardı klimacıya goturdum butun ön konsolu söktü ortadadaki sıcak soguk düğmesinin dişleri aşınmış dedi onu otutturdu daha sonra topladı ama sıcak soguk düğmesini mümkün oldunca kullanma kullanırsanda yavaş ve dikkatli çevir dedi bide pratik yolu varmış konsolu açmadan adam gösterdi gaz pedalının yanından adam elini soktu o düğmenin teli oraya gidiyormuş onu çekerekte ayarlanabiliyormuş ama o zaman yine düğme çalışmıyor sadece cekilince sıcak ve soğuk oluyor.

far konusuna gelince bizim arabalarda beyaz h4den ziyade sarı philips h4 ler daha aydınlık gösteriyor hemde çifti 16 lira ama bunun sebebi benim farların cok eski olması olabilir

Benim kısalar sarı uzunlar beyaz. Dediğin gibi kısalar uzunlardan daha aydınlık. Sarı h4 phlipsleri deneyecem. Fan sisteminde de büyük bir sorun yoktur umarım.

[/quote]
2. Problem bende de vardı. Takozları değiştirince hiç bir ses kalmadı.

Tahmin ettiğim gibi... Saolasın...
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2010, 11:06:33 ÖS Gönderen: agharta »

eurocv

« Yanıtla #1721 : Kasım 18, 2010, 06:25:32 ÖÖ »
Yokuş performansı konusunda bende hiç memnun değilim, bazen çok can sıkıcı olabiliyor, özellikle şehir dışında. Biraz ağırlık varsa (3-4 kişi) çok zorlanıyor, yüksek devirlerde kullanırsanız açığı kapatıyor.. Motor sesi de beni olumsuz etkiliyor, çok zorlanıyor hissi veriyor gibi..
Benim aracım otomatik olduğundan ben bu tür durumları ona yorarak sorun etmeyip kullanıyorum, sizin düz vitesde de oluyorsa bi problem mi var acaba diye düşündüm şimdi..

Farlar da aydınlatma problemi herkesin şikayeti, Osram NightBreaker H4 birazcık iyileştiriyor, yalnız sizdeki kısa uzun durumunu anlamadım, H4 lerde farklı renk olabiliyor mu, uzun kısa aynı ampulde, 98 ler farklı mı acaba..

agharta

• Öneriyoruz!...
« Yanıtla #1722 : Kasım 18, 2010, 06:46:55 ÖS »
Bugün düz yolda kırmızı ışıkta beyaz 98 ils ile yanyana geldik tesadüfen. Adam bana baktı ben adama baktım. Yeşilde asıldık ikimizde. O asfaltı ağlattı ben kendi halime ağladım. Yani düz yolda da istediğim performansı alamıyorum araçtan. Dediğiniz gibi motor sesi de bunaltıyor insanı. Aynı aracın otomatik şanzımanı var eniştemde onu da kullandım. Benim araçtan çok daha çevik.

Valla ben de aracı çok inceleme fırsatı bulamadım ama uzunların daha beyazımsı kısaların sarı olduğundan eminim. Belki benim aracın farlarında bir değişiklik yapılmıştır daha önceki sahibi tarafından. Onu da kontrol ettirdikten sonra burada paylaşırım.

kirmizipipo

« Yanıtla #1723 : Kasım 19, 2010, 09:37:10 ÖS »
dostum aynı araç ile düz yolda bu kadar fark oluşuyorsa ya da eniştenin aynı aracını kullandığında performans farkı hissediyorsan senin araçla ilgili bir durum olabilir. farklı bir ustaya göstermekte fayda olabilir. ben genel olarak aracın performansından memnunum. 97 model 1.6 manual. yüksek devirlere gayet rahat çıkabiliyor. 4000 - 6000 arası ayrı bir güzel oluyor. araba doluyken 4 kişi + yük ile tabiki boş hali gibi olmuyor. ama o bile bence gayet iyi.

arkadan ses gelmesi olayında bendede arka takozlar değişince sorun kalmadı.

far olayında yanlış bilmiyorsam h4 ampuller hem uzun ve hem kısa için. uzun ve kısanın renk farkı olması ilginç.
bende Osram NightBreaker H4 kullanıyorum. ayrıca geçen ay farları değiştirdim. yeni far ve NightBreaker aydınlatma sorunumu çözdü.

bu arada benim arabanın ön camında çatlak oluştu.hafta sonu Atatürk sanayiye götürdüm. tamir 50 - 70 lira arasında yapılıyordu. ama usta tamirden sonra çatlağın yürümemesinin garanti olmadığını söyledi. yan sanayi cam 250 lira civarındaymış.
 bende garantisi olmayan tamiri yaptırmayı tercih etmedim. gerekirse değitirmek daha mantıklı geldi. yinede cam tamiri yaptıran ve ya konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. bu arada mevcut ön camımda orjinal değil galiba. orjinal olduğunu düşünen arkadaşlar ön camda marka olarak ne yazıyor burada paylaşırlarsa bende kontrol ederim.

yesilkoy34

« Yanıtla #1724 : Kasım 20, 2010, 07:17:41 ÖS »
aracınızı devırlı kullanmaktan korkmayın ozellıkle yokuslarda dusuk devırle cıkmaya kalkarsanız zorlandıgını hıssedeceksınız hondaların ızalasyonları cok ıyı olmadıgından motor sesı fazla duyuyor olabılırsınız ve zorlandgını dusunebılırsınız ben motorun sesını duymayı sevıyorum bende 1996 euro civic 1.4i var aracın gaz yıyıp yemedıgını ben 2 veya 3 vıteste 3000 devırde kısa kısa ara gaz vererek kafa cıkartıp cıkartmadıgna bakarak anlıyorum en kucuk basmamda kafa cıkartıyor benım aracımda o yuzden memnunum ama tabıkı benım aracım su an 85 bınde orjınal km sı fazla km yapmıs aracta farklı olabılır aracınızın bakımını aksatmayın aracınız sıze üzmez :)