Gönderen Konu: 2005 CİVİC 16 LS  (Okunma sayısı 9663 defa)

AE86LEVIN

2005 CİVİC 16 LS
« : Ocak 13, 2006, 09:37:13 ÖS »
2005 model civic 1.6 ls marka araç aldım,arabanın japon üretimi olduğunu söylediler ruhsattada imalatı yurtdışı gözüküyor.bu araçlar yerli üretim değilmiydi.

bu arabada benzin olarak 98 mi 95 oktanmı kullanılmalı?

arabada marşpiyel yok,kapı kolları siyah acaba japon üretimlerimi böyle gerçekten?marşpiyeller hondadan temin edilebilirmi? orjinal yerine daha güzel bir marşpiyel nerde yapılır.

sahibi aracı alırken sac jantları söktürüp orjinal lastiklere alaşım jant taktırmış.185 70 14. bu araca büyük jant olarak ne kombinasyon önerirsiniz?
araç bana çokta performanslı gelmedi şanzımanı kısa ama çok iyi yürümüyor,yada hızı hissettirmiyor.0-100 9,2 deniyor ama bence değil. benim 99 model 1.6 8v 90 ps meganım gaza daha hızlı tepki veriyor acaba bu hondada gaz teli yokmu da viteste tam gaz verilince hemen yürümüyor,yarım saniye bekliyor.

meganeden sonra debriyaj ve direksiyon yumuşaklığı beni mutlu etti,sürüş pozisyonuda çok iyi,göstergeler hoş.yalnız meganedeki teyp kumandasına çok alışmışımbunda iki de bir teybe uzanmak kötü bir durum.
dikkatimi çekti araba 5. vites 3100 devirde 100km h yapıyor.bu hesapla araç otoyol kullanımlarında 6500 devirde 210 km civarı devir bitirir.

bu arada kesicide 2. vites 90 gibi 3.vites 138 gibi 4. vites 175 civarı yapıyor.

AE86LEVIN

2005 CİVİC 16 LS
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2006, 10:33:33 ÖÖ »
teşekkürler cevap için...

arabayla dün son hız denedim düzde 198-200 km arasında takıldı,hafif eğimde 210 gördüm  daha yürümedi devirde 6400 civarıydı.benim aldığım araç 30000 de aldığım kişi 120 km hızı  pek geçmemiş devirsiz kullanmış acaba pek iyi açamamışmı?

düzde yaptığım 198 bana az geldi, son hızı 195 olan bir araç bu hızda takılıp kalırmı,acaba kadran hatası sıfırmı?birde araba 180,190 akadar çok iyi hızlanıyor daha sonra pek yürümüyor,benim hissettiğim 6000 devirden sonra güçte baya bir düşüş oluyor...

naxos

• Ziyaretçi
2005 CİVİC 16 LS
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2006, 09:47:13 ÖS »
merak etme bu modeller'den daha fazlasını bekleme bende 2005 cıvıc es var ilk hızlanma cok iyi değil 180 e kadar mukemmel ondan sonra bayıyor.....

CaddeboyCan

• Ziyaretçi
2005 CİVİC 16 LS
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2006, 11:16:49 ÖS »
ilk tepki çok zayıf deil megandan sonra sana çok daha performanslı gelmesi lazım sen bi motor ayarlarını servise kontrol ettirsen ii olur.sınıfında 1.6 lt olarak torku en güçlü arabalarından.  ben genelde performanstan ve ara hızlanmadan memnunum vtec açılınca  keyifleniorum :) ama bi yere kadar  :-(  tabiiki altımızdaki bi M5 deil 200 den sonra bile gaza basınca koltuğa yapıştırmıo son hızda 185 den sonra o ivmesi kesilio daha süratlenmesi için uzun düzlüklere ihtiyacı olduğunu hissettirio en çok 205 210 km gördüm bu hızıda pek geçemedim.

AE86LEVIN

2005 CİVİC 16 LS
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2006, 12:00:23 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "CaddeboyCan"
ilk tepki çok zayıf deil megandan sonra sana çok daha performanslı gelmesi lazım sen bi motor ayarlarını servise kontrol ettirsen ii olur.sınıfında 1.6 lt olarak torku en güçlü arabalarından.  ben genelde performanstan ve ara hızlanmadan memnunum vtec açılınca  keyifleniorum :) ama bi yere kadar  :-(  tabiiki altımızdaki bi M5 deil 200 den sonra bile gaza basınca koltuğa yapıştırmıo son hızda 185 den sonra o ivmesi kesilio daha süratlenmesi için uzun düzlüklere ihtiyacı olduğunu hissettirio en çok 205 210 km gördüm bu hızıda pek geçemedim.

ilk tepkiden kastım bastığın anki fırlama meganede gazı yapıştırınca hemen tepki veriyordu düşük devirde, belkide 8 valve avantajı alt devir ataklığı var ,şanzımanda kısa meganenin .

honda ise düşük devirde  abandınmı mesela 2. viteste meganedeki tepki yok ama sonuçta honda ilk tepki dışında iyi devirleniyor.

birde meganeyle 0-100 yapığım mesafede hondayla 110 görebiliyorum  akselerasyonda araç çok iyi her viteste devir kesiciyi gördünmü  iyi yürüyor.

tani

Ynt: 2005 CİVİC 16 LS
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2006, 01:53:55 ÖS »
aracın 2005 ithalat fazlası japon üretimi civic ls. Bu araçların tamamı metalik gri dir. marşpiyelleri yoktur. iç döşemeler farklıdır. çamurluk altı kaplamaları yoktur. bu eksiklikleri serviste yaptırabilirsin. biraz tuzlu olabilir.

sertackes

« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2006, 09:58:17 ÖS »
2001-2006 arası civiclerin hepsi türkiyede üretildi mi   ???

murti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2007, 12:03:28 ÖÖ »
2001-2006 arası civiclerin hepsi türkiyede üretildi mi   ???
montajı türkiyede yapıldı diye biliorm...

merburvehan

« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2008, 01:35:00 ÖS »
bende bu araçtan aldım aha yeni sen memnunmusun peki bu araçtan

sonercakir

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2008, 02:02:41 ÖS »
bende de caddeboycan isimli üyenin resimde görülen aracın aynısından var.Tavsiye edilen yakıt 95 hatta Shell den tavsiye ediliyor.Fakat ben geçenlerde 75 ytl lik benzinle 215 km yaptım.Yani yaklaşık 350 kuruş yakmış.Bana biraz fazla yakıyor gibi geldi.Klimasız ve 3000 devri geçmeksizin. Sizce fazla değil mi?Ne tavsiye edersiniz?

merburvehan

« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2008, 03:00:08 ÖS »
Slm aracın acaba otomatikmi bilemiyorum ama benim aracım aynısı 50 ytl ye 185 kilometre yol yapıyo manuel vites...

sonercakir

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ocak 14, 2008, 03:37:17 ÖS »
aracım otomatik vites

slck_vtec

« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2008, 03:44:52 ÖS »
merhaba. benim arabamda japon üretimi ls otomatik. aldıgımda arabın üstünde marşpiyerler ve çamurluklar vardı. sanırım eski sahibi taktırmış. döşemesi bende siyah. kapı kollarıda siyah. yakıt konusuna gelince arabama tüp taktırdım. benzindeyken tam depo ile 500-550 km aralığını görüyordum(İzmir trafiği). klima açık ve genelde 3-4 kişiyken. kullanımı çok güzel bi araba.

bekıde ilk arabam oldugu için ama eniştede octaviada var ama hondadaki zevki alamıyorum tabii. gaz pedalı ilk basışta dediğin gibi isteksiz. Benım araba otomatik olduğu için olsa gerek kalkışı zayıf. Zaten bi yerde okumuştum otm ler hiçbir 1,6 yı geçemezmiş diye. Ama olsun amaç zate hız yapmak değil. Ama Vtec açtığında o muazzam ivmelenmeyi otomatikte olsa hissedebiliyorsun.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. İyi günlerde kullanman dileğiyle. kazasız belasız

merburvehan

« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2008, 07:26:18 ÖS »
Tam aradığım sorunun cevabı sende olmalı aynı aractan bende aldım japon lpg taktırmışın memnunmusun peki nasıl yoksa pişmanmısın artısını eksisini söylersen sevinirim kilometrede kaç para yakıyo.Şimdi soruyorum lpg taktırimmi aracıma...

slck_vtec

« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2008, 09:07:39 ÖS »

arabamı 32000 km deyken aldım. Aracım şu anda 430000 km de.  37000kmdeyken taktırmıştım. ve taktırdıktan sonra keşke 32000kmdeyken taktırsaydım dedım. performansta zerre kadar kaybım olmadı yada ben öle hissediyorum. Herhangi bi sorunlada veya kullanımda bir dezavantaj görmedim ben. Hatta sanırım biraz daha atik oldu arabam. Marka belirtsem reklam gibi olmuş olacak. 50lik tüple ful depo 450-455 km arası yol yapabildim. tabe şehir içinden bahsediyorum. Yokuşları bol bir yerde ikamet ediyorum ayrıca. Gördüğüm tek dezavantaj ise araç benzinden tüpe geçerken bi ses geliyor ama onuda serviste halettiler. Benim hissedebildiğim başka bi dezavantaj yoktur. Normal benzinli gibi gidiyor yani anlayacağın . İyi forumlar iyi akşamlar

8663

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2008, 09:50:13 ÖS »
selam;
- bende 2006 civic es (yerli) sahibiyim.en son 230 u gördüm 1.köprü çıkışında kızıltoprak istikametinde.bilmeyenler için söylüyorum; yol biraz virajlı ama eğimsiz sayılır.
- 97 oktan kullanırken km'de 0,28YTL tüketimi vardı. kısa bir süre önce tavsiye üzerine 95 oktan almaya başladım.
- orj. japonların ne farkları var bilmiyorum ama megane 2.0 rxt kullanmış biri olarak, rahatlıkla "kıyaslanamaz" diyebilirim. ilk aldığımda performansı bana da düşük gelmişti ama bu durumu aracın hızını hissettirmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.çünkü birçok deneme yaptım ve yüzümü kara çıkarmadı.
sadece kullanımına biraz alışmak gerekebilir.
çok iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.(bu kasayı kullanan herkes adına)
kazasız belasız cezasız sürüşler dilerim...

Agent

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2008, 07:44:14 ÖÖ »

selam;
- bende 2006 civic es (yerli) sahibiyim.en son 230 u gördüm 1.köprü çıkışında kızıltoprak istikametinde.bilmeyenler için söylüyorum; yol biraz virajlı ama eğimsiz sayılır.
- 97 oktan kullanırken km'de 0,28YTL tüketimi vardı. kısa bir süre önce tavsiye üzerine 95 oktan almaya başladım.
- orj. japonların ne farkları var bilmiyorum ama megane 2.0 rxt kullanmış biri olarak, rahatlıkla "kıyaslanamaz" diyebilirim. ilk aldığımda performansı bana da düşük gelmişti ama bu durumu aracın hızını hissettirmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.çünkü birçok deneme yaptım ve yüzümü kara çıkarmadı.

herşeyine iddaya girerimki aracının 230 görmesi imkansız!!! Eğer görürsen aracında çok fazla kadran hatası vardır demektir. Araçların max. hızı 217km/h dır. hadi hadi gördün 220km/h sonra direk kesici devreye girer.. Kimseyi kandırmanın mantığı yok

8663

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ocak 15, 2008, 12:13:46 ÖS »

selam;

herşeyine iddaya girerimki aracının 230 görmesi imkansız!!! Eğer görürsen aracında çok fazla kadran hatası vardır demektir. Araçların max. hızı 217km/h dır. hadi hadi gördün 220km/h sonra direk kesici devreye girer.. Kimseyi kandırmanın mantığı yok

haklısın kimseyi kandırmanın mantığı yok. Ama insanlara ters davranmanın da mantığı yok.  >%Sakin
herşeyine iddiaya girerim diyosun ama tehlikeli şeyler isterim :) iddiaya gireceksem heyecan ararım :D
şaka bi yana eğer aracımda kadran hatası varsa, servise gidilir, ölçülür, onarılır... ;)
ama kimseyi yalancılıkla suçlamamanı öneririm.  >%Sakin
saygılar  >=ok

Agent

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ocak 15, 2008, 01:58:05 ÖS »

selam;

haklısın kimseyi kandırmanın mantığı yok. Ama insanlara ters davranmanın da mantığı yok.  >%Sakin
herşeyine iddiaya girerim diyosun ama tehlikeli şeyler isterim :) iddiaya gireceksem heyecan ararım :D
şaka bi yana eğer aracımda kadran hatası varsa, servise gidilir, ölçülür, onarılır... ;)
ama kimseyi yalancılıkla suçlamamanı öneririm.  >%Sakin
saygılar  >=ok

Yalancılık ayrı şey abartmak ayrı şey!! Kimseye yalancı demedim ithamda bulunmadım!!

Ben senden daha tehlikeli şeyler isterim arkadaşım, Anahtarınada girerim iddaya burda herkesin ortasında özür dilemesinede!! İstediğin kadar bas istediğin yerde bas 230 görmen imkansız!! 215-220 arası kesici giriyor devreye, Clean and Clear...

8663

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ocak 15, 2008, 03:06:45 ÖS »
herşey hoşgörü, anlayış... senin konuşma tarzın bana uymadığı için cevap verme gereği duymuyorum.
saygılar