Gönderen Konu: Klimam çok mu güç çekiyor?  (Okunma sayısı 1645 defa)

borakonukcu

  • İleti: 6
Klimam çok mu güç çekiyor?
« : Temmuz 21, 2015, 03:05:28 ÖS »
merhaba arkadaşlar. 99 model 1.6 ies aracım var ve hiç tüp takılmadı. arabamla ilk yazımız olduğu için daha önce hiç klima kullanma gereksinimim olmadı. ama bayram içim memleketime gittim. muğla çok sıcak olduğu için klimayı açtım ve bana göre çok fazla güç çektiğini ve arabanın dengesizleştiğini gördüm. ilk olarak daha önce dördüncü viteste hızlandığım rampada aynı yükte dördüncü vitesi bırakın üçüncü viteste bile gaz yemediğini gördüm( rampada yüksek devirlerde vites değiştiririm 4000 rpm altına düşürmem). Soğutmasının çok iyi olmadığını ve ara ara arabanın arkasından sanki bir şey çekip bırakıyormuş gibi bir his oluşuyor. vites geçişlerinde geçiş sırasında arabanın devrinin çok çabuk düştüğünü ve rölantideyken arabanın devrinin çok daha düşük olduğunu titreyerek çalıştığını farkettim (stop etme yok). Başka bir honda kullanıp bu konuyu başka araçla gözlemleme şansım olmadı ama bir klimanın da bu kadar güç çekeceğini düşünmüyorum. Sizce bu durumun sebebi ne olabilir?



nesinkisen

  • İleti: 75
Ynt: Klimam çok mu güç çekiyor?
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2015, 12:37:51 ÖS »
Birebir aynı olaylar, tamamiyle kopya. 99 İES.
Rölantide titriyor, yokuşlarda bayılıyor, ve en acayipi tır yanından çıkmış da ani rüzgara gelmişim gibi durup dururken kesilmeler oluyor ara ara.
Şöyle denemeler yap, 1. viteste gazı bırak, sabit 5 veya 10 ile gidiyor ya araba, o sıra klimayı aç, frene yarım basıyomuşun gibi yavaşlıyor.
Aynı şekilde yokuş çıkarken kapat klimayı, ekstra gaz vermişsin gibi hızlanıyor.
Yeni bakımdan çıktım, özellikle klimaya baktırmadım ama genel olarak sorun yok arabada, değişti her birşey.
Muhtemelen klima teknolojisi eski, motora çok biniyor, ve iyi soğutmuyor.
Açtıktan 1 dakika sonra filan güzel soğutmaya başlıyor yalnız, dikkat et ona, rahatlarsın az.

Ben yüce yokuşlarda klimayı kapatıyorum, yokuş bitene kadar kanallardaki soğuk yetiyor zaten, düze çıktığım anda da tekrar açıyorum.
Buna şükür  (-:
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2015, 12:39:58 ÖS Gönderen: nesinkisen »