Gönderen Konu: EF Kasa için engin bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim :)  (Okunma sayısı 1347 defa)

CanBerk43

  • İleti: 2
Öncelikle merhabalar S.A
Kendimi tanıtayım. İsmim Can Berk, Karabük üniversitesinde mühendislik öğrencisiyim ve 21 yaşında genç bi kardeşinizim. Eskiden beri gelen bir civic daha doğrusu honda isteğim var. Son 1 yılda 4 farklı araca bindim. Bunlar (97 tigra, 98 106 xs, 94 escort cl ve son olarak 98 megane coupe rn) son aracım olan megane coupe blok çatlattı ve altından kalkamayacağım masraf açtı, bende motor hasarlı sattım. Çok uzatmak istemiyorum yeni bi araç almam gerekiyor ve başlıkta belirtiğim gibi EF civic düşünüyorum. Öncelik olarak HB yalnız sizin tavsiyeleriniz bunu değiştirebilir. Zaten bu fikri vermemi sağlayan bütçem oldu.(10bin tl) Bineniniz yada yakınınızda olan abilerimden bilgilerini paylaşmanızı rica edicem. Aklımdaki bi kaç soru:
Bu arac öğrenci bütçemi aşacak sorunlar yaratır mı?
Yakıt tüketimi beni üzer mi?(1. Soru ve bu soru için lpgli olmasını düşünüyorum.)
Parça bulma konusu? (Hem mekanik hem kaportasal aksam)
(Eski araç alırken akla gelen her soru bunlara eklenebilir genel olarak.)
Özellikle merak ettiğim soru şu: Bu araçların hepsi hidrolik direksiyon bazılarında camlar otomatik o önemli değil. Sunroof ve klima farklılıkları var ve bilirsiniz bunlar her zaman avantaj olamayabiliyor. Bazı araçlar (mesela 106 gti s16) klimasızı makbuldür. Bazı araçların (e30) sunroofsuzu. Sebeplerini açıklayarak uzatıp sıkmayayım. Demek istediğimi anlamışsınızdır.
Tek seçiciliğim manuel olması. Geri kalanlar sizin yorumlarınıza göre şekillenecektir. Şimdiden tüm forum üyelerine teşekkürümü borç bilirim.



CanBerk43

  • İleti: 2
Ynt: EF Kasa için engin bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim :)
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2016, 09:31:06 ÖS »
Forum ölü heralde. 2 günde 26 kişi okumuş daha komik yanı cevap yazan yok