Gönderen Konu: 2. Nesil Honda Jazz için modifiye önerisi?  (Okunma sayısı 5242 defa)

kutukutu

  • İleti: 1
2. Nesil Honda Jazz için modifiye önerisi?
« : Aralık 06, 2011, 07:33:02 ÖS »
Merhabalar,

Sahip olduğum 2. Nesil Honda Jazz Fun model aracım için birkaç modifiye işlemi düşünüyorum fakat bu işe yeni olduğum için henüz okuma ve araştırma aşamasındayım galiba.. Bu konuda deneyimli arkadaşların yardımına ihtiyaç duymaktayım.

Öncelikle yapmak istediklerimi şu şekilde sıralayabilirim:

1-Açık hava filtresi;
Yeni nesil Jazz' a ait olan bir kit bulamadım internette açıkçası. Yabancı sitelerde ise K&N' in ve birkaç markanın özel kitleri mevcut. Şimdi benim sormak istediğim nasıl bir şekilde çözebilirim bu filtre olayını? Özellikle maf sensörünü de bağlamak kaydı ile yaptırmam mümkün mü ne tavsiye edersiniz?

2-Egzoz;
Bu konuda da fazla ses çıkarmasını istemediğim, Hks' nin hipower silent tarzı, silencer' ı olan bir model düşünüyorum. Sizce bu konuda hangi marka ve modele yönelmem gerekiyor? Ayrıca son susturucu almam yeterli olur mu şu aşamada?

3-Jant - Lastik - yay,
Yay olarak Eibach ' ın pro-kit modelini düşünüyorum. 3-3.5 cm arasında bir alçalma sağladığını okudum. Sanıyorum stock amortisörler bu konuda etkilenmez pek? Coilover kitleri bütçemi çok aştığından bu konuda sadece yay almam mantıklı olur mu? Malum Fun modeli 16 inc jant ve 185/55/16 lastiklerle gelmekte, Benim düşüncem PDW advan modelleri gibi bir jant almak. Özellikle kafamda olan düşünce acaba 15 inc' e düşüp lastiği de daha geniş bir modelle değiştirmek. Yay ile birlikte 16 inc biraz fazla konforsuz olur gibi geliyor bana. Acaba 16 inc ile devam mı etsem yoksa 15 mi tavsiye edersiniz?

Sorularım belki biraz saçma olabilir, sanırım bu da yeni olmamdan kaynaklanıyor.. Umarım gelecek tavsiye ve bilgiler ışığında daha iyi bir seviyeye ulaşabilirim. Şimdiden teşekkürler.



hondaciwic

  • İleti: 1795
Ynt: 2. Nesil Honda Jazz için modifiye önerisi?
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2011, 08:03:01 ÖS »
tampon spoyler ve kırmızı logo olmassa olmaz